Náš príbeh

„Našu rodinnú prevádzku sme vybudovali na troch pilieroch: kvalitné suroviny, dobre vybavená kuchyňa, výborní kuchári.“

Našou hlavnou myšlienkou bolo vytvoriť miesto na každodenné stravovanie. To je základ našej filozofie. Preto máme rôznorodú kuchyňu, aby si spokojne vybral každý člen rodiny či partie priateľov, preto máme optimálnu cenu, preto máme reštauračný komfort. U nás nájdete príjemné uzavreté prostredie, miesto, kde sa môžete schovať pred ruchom a rýchlym rytmom okolia.

Rodinný podnik a usmiaty personál

Tam, kde sme dnes, sme sa dostali spoločnými silami krôčik za krôčikom, 5-ročnou poctivou prácou. Vidíme svoje pokroky a úspechy, ale aj miesta, kde sa vieme ešte stále posunúť, rozvíjať, zlepšovať. Pracujeme na sebe každý deň. Navštevujeme rôzne semináre, prednášky, absolvujeme kurzy. Inšpiráciu čerpáme aj na dovolenkách v medzinárodných kuchyniach a pokrmoch. Vždy sme chceli a chceme, aby u nás ľuďom chutilo, aby sa za našimi stolmi cítili príjemne. Vysoké nároky kladieme na čistotu prostredia a kvalitu riadu. V neposlednom rade sa snažíme jedlo pripravovať tak, aby si zákazníci vždy pochutili.

Dôležitý je aj personál, máme nízku fluktuáciu zamestnancov, trávime spolu aj mimopracovné chvíle, užívame si spoločné akcie s rodinami. Naši ľudia sú usmiati, pristupujú k práci zodpovedne, k zákazníkom s rešpektom. Kuchári sú vyučení, dodržiavajú technologické postupy a zásady.

Splnený sen

Už ako malý som sa rád hrával s varechami a hrncami. Asi od jedenástich rokov som sa motal v našej rodinnej reštaurácii. Jeden pradedo mal reštauráciu, druhý mäsiarstvo. Prababka bola cukrárka, so sestrami pripravovali svadby a ja som im počas letných prázdnin v tínedžerských rokoch pomáhal, dostal som sa ku všetkému, či sa pieklo, či varilo. Vždy som mal blízko k vareniu, vždy ma to bavilo a napĺňalo, aj dnes chodím do práce s radosťou. Aj keď už menej varím, dnes sa venujem skôr príprave a zostaveniu menu, technologickým postupom, výberu surovín, našim zákazníkom a personálu.

Po vyučení som sa ponoril do iných prevádzok a od kuchára som sa vypracoval na manažéra a prevádzkara. Stále ma však čosi hnalo vpred, niekam inam, niekam ďalej. Myšlienka vlastného konceptu mi nedala pokoj. Pred 9 rokmi som odkúpil licenciu klasického fast foodu, stále to však nebolo ono. Túžil som pre ľudí prinášať niečo viac. Niečo lepšie. Pripraviť zdravý ekvivalent fast foodu. A podarilo sa. Vybudovali sme rodinný priestor na každodenné stravovanie.

PETER TERNENY/ Riaditeľ